Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj osnovana je 2016. godine na inicijativu Grada Ludbrega od strane 12 poljoprivrednih proizvođača voća i povrća s Ludbreškog kraja.
Putem Zadruge organizira se proizvodnja, otkup i prodaja poljoprivrednih proizvoda (voća i povrća) u ludbreškom kraju i na taj način pomože malim i srednjim poljoprivrednicima da riješe jedan od svojih najvećih problema – nesiguran plasman svojih proizvoda.

Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj pomaže svojim zadrugarima prvenstveno u plasmanu proizvoda koji zadrugari proizvode, a također im je na usluzi s djelatnostima kojima se Zadruga bavi.

Danas članovi Poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj kroz Zadrugu plasiraju proizvode koje proizvode na vlastitom poljoprivrednom gospodarstvu, a to su u prvom redu voće i povrće te njihove prerađevine kao gotovi proizvodi.

ČLANOVI ZADRUGE

Od svog osnutka Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj okuplja poljoprivrednike s Ludbreškog kraja koji su i članovi odnosno zadrugari Poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj.

Danas Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj ima 52 zadrugara a neki od njih dolaze i iz susjednih općina i županija.